وي افزود: شکوفائي و پيشرفت جوامع امروز در گرو شناخت و تکامل فرهنگي همه مردم جهان است.
رئيس دانشگاه کويت نيز گفت: ارتباط ما با کشور هند و ايران از قرنها پيش تاکنون پابرجاست و از تجربيات اين کشور استفادههاي مفيدي کردهايم. ايران از جمله همسايگان کويت است که از گذشته دور تا کنون روابط بسيار محکم و دوستانه دارند و منافع مشترک فراواني اين دو کشور را به يکديگر نزديک کرده است.
وي ايران را به عنوان همسايه عزيزي که مناسبات ديرينه، صميمي و ثمربخشي با کويت دارد، مورد ستايش قرار داد.
\"عبدالله القتم\" دبير اجرائي اين کنفرانس نيز اين فرصت را بسيار مناسب براي ارتباط ميان تمدنهاي جهان و تحکيم روابط دوستانه با کشورهاي هند و ايران ذکر کرد.
\"حميد احمديان\" استاد دانشکده زبانهاي خارجي اصفهان، به تاريخ مطبوعات و روزنامههاي عربي در ايران اشاره کرد و گفت: اولين روزنامه عربي در ايران به نام \"لواء بين النهرين\"است که در سال 1923 منتشر شد.
\"بهادر قيم\" استاد دانشگاه شهيد چمران اهواز هم در اين کنفرانس گفت:از آنجا که مطالعه کتب تاريخ و خصوصاً تاريخ اسلام به زبان عربي براي ايرانيان امري سخت و دشوار بود، نهضت ترجمه آثار تاريخي و ادبي از عربي به فارسي در ايران آغاز به کار کرد.
بنا بر اين گزارش ، کنفرانس «ايران و هند، الگوي ارتباط تمدن جهاني» با حضور محمد صباح السالم الصباح، معاون نخست وزير و وزير امورخارجه کويت، عبدالله سليمان الفهيد، رئيس دانشگاه کويت، ميمونه خليفه الصباح، رئيس دانشکده ادبيات کويت، فريحه الاحمد الصباح ،خواهر امير، سليمان ماجد الشاهين، وزير سابق مشاور در امور خارجي ، سعدبن طفله، وزير سايق اطلاعرساني کويت، عبدالعزيز السعود البابطين و استاندار استان حولي، منيري، معاون سفير ايران، رضوي اردکاني، رايزن فرهنگي و جمعي از دانشمندان، پژوهشگران و اساتيد دانشگاههاي کشورهاي هند، ايران، کويت، عمان، لبنان و مصر در سالن همايش بينالمللي سلوي صباح الاحمد هتل مارينا کويت برگزار شد.
اين گزارش حاکيست ؛دعوت از اساتيد ايراني براي شرکت در همايش با هماهنگي و همکاري رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در کويت و دانشکده ادبيات کويت بوده است.
115/
انتهای پیام/